dimarts, 7 d’abril del 2009

El nou Govern no serà creïble sinó fa un gir cap a l’esquerra i compleix amb Catalunya

Jordi Miralles, coordinador general d’EUiA, ha declarat, en conèixer els nous canvis que es realitzen al Govern espanyol, que el “nou Govern Zapatero serà continuista i no creïble sinó fa un gir cap a l’esquerra i compleix amb Catalunya”. Miralles ha advertit que “si és el Govern és continuista, aquest fet tindrà un cost negatiu molt important pel PSOE” ja que amb aquests canvis es situen els seus màxims dirigents a l'Executiu espanyol." Per a Miralles, els canvis al Govern “seran una remodelació fum” si l'Executiu no canvia la seva política econòmica, la seva actitud cap el desplegament de l’Estatut i si no compleix amb l'aprovació d'un bon finançament per Catalunya."


El gir cap a l’esquerra del Govern, “necessari i possible”, segons Miralles, s’hauria de concretar en dos aspectes:

El primer, “en què es faci un canvi de polítiques econòmiques que permeti abordar la crisi pensant en els treballadors”. “S’hauria de mantenir el poder adquisitiu dels salaris, incrementar la cobertura de l’atur, fomentar l’ocupació estable, ajudar a la demanda interna i dotar de més recursos les polítiques socials”, ha dit Miralles. Segons el dirigent d’EUiA, “cal anar en sentit contrari del que ha fet Solbes” el qual, segons Miralles, “pensava en els poderosos i la banca”.


El segon canvi cap a l’esquerra, per a EUiA, “s’hauria de donar al Congrés dels Diputats, on el PSOE no té majoria i és possible una majoria d’esquerres”. “El PSOE hauria d’abandonar la geometria variable parlamentària i aconseguir una majoria parlamentària d’esquerres”, ha manifestat Miralles.


El dirigent d’EUiA també ha declarat que “la prova del cotó d’aquests canvis de Govern serà comprovar si l’Executiu central compleix amb Catalunya; Salgado amb el finançament, Chaves amb l’Estatut i Blanco amb Rodalies i l’Aeroport”.