dilluns, 29 de desembre del 2008

SOLIDARITAT AMB PALESTINA

La tarda de dissabte, 27 de desembre, EUiA va participar en la convocatòria urgent feta des de la plataforma Aturem la Guerra per a denunciar i mostrar el nostre rebuig davant els atacs d´Israel contra la població de Gaza, on han mort fins ara 205 persones i n´hi ha 500 de ferides. La concentració va tenir lloc a la barcelonina plaça de Sant Jaume.EUiA també donem suport a la concentració convocada per diverses entitats per dilluns, 29 de desembre, a les 19 hores, davant la Cambra de Comerç espanyola-israeliana (Travessera de Gràcia, 21. Barcelona). Es farà una cadena humana amb espelmes.Reproduïm a continuació el comunicat de denúncia emès per l´Àrea d´Internacional d´EUiA:

EUiA DENUNCIA I REBUTJA LA CRIMINAL AGRESSIÓ ISRAELIANA A GAZA

Ens arriba la brutal notícia de la matança perpetrada pel govern d´Israel contra la població palestina a la franja de Gaza. Aquesta acció terrorista realitzada per l´exèrcit sionista es produeix just en plenes dates de celebració nadalenques i del cap d´any. La fràgil treva preexistent ha estat violada i liquidada per una acció militar criminal i d´una violència letal i indiscriminada, que ha ocasionat ja prop de 300 víctimes mortals i un miler de persones ferides. El bombardeig de zones urbanes fa inevitable i inexcusable el caràcter civil de la població atacada. Així, són ancians, dones, famílies senceres i criatures les qui han rebut els impactes assassins que Israel els ha disparat.El pretext argumentat pel govern israelià és el “càstig” a l´enviament previ de míssils llençats per Hamàs fins al seu territori. La desproporció és tan brutal que obvia comentaris. Es fa pagar amb centenars de morts innocents les accions puntuals d´atiament comeses per part d´aquest grup armat palestí. És una lògica inadmissible que, inevitablement, ens recorda i ens acosta a la història viscuda i a episodis tan tràgics com el de Guernica.A la situació impossible que viu cada dia el poble palestí de Gaza, atrapat dins un veritable camp de concentració, sense recursos, sense accés a queviures elementals, sense possibilitat de mobilitat, envoltats per Israel i amb les fronteres d´Egipte tancades, s´afegeix ara aquest darrer episodi de genocidi que tota la comunitat internacional ha de denunciar i exigir-ne l´aturada immediata. És el cas que aquests dies són a la zona paletina de Cisjordània una nombrosa delegació espanyola de dones artistes per la pau, entre elles algunes companyes d´EUiA. Les notícies que ens han pogut fer arribar no ens poden deixar expectants. Elles han realitzat ja donacions massives de sang, protestes i manifestacions contra el govern terrorista israelià. Som amb elles i al seu costat amb totes les nostres forces, en la denúncia i en la reivindicació de la pau i de tots els drets del poble palestí.

És per això que ens sumem a la convocatòria de boicot als productes israelians i a la manifestació convocada per “PAZ AHORA”, a tota Espanya, i en concret a Barcelona dilluns 29 a les 19 hores a Travessera de Gràcia 21, front la Cambra de Comerç Espanya-Israel.

NO HI POT HAVER PAU AL MÓN MENTRE PERDURI L´OCUPACIÓ I EL GENOCIDI D´ISRAEL CONTRA EL POBLE PALESTÍ.

PAU A PALESTINA, JA !

2 comentaris:

Izan ha dit...

El govern Espanyol com sempre, jugant en aquest afer a quedar bé. No ens oblidem del paper que "va jugar" o "va fer veure" que jugava el senyor Moratinos durant molt de temps a la zona. Per a què l'ha servit l'experiència i la gestió? Per ordenar l'enviament d'algun ajut i poca cosa més. Encara no ha condemnat enèrgicament el genocidi del poble de Gaza, no ha exigit a Israel una demora pels recursos que aquests ha destruït i que eren recursos del Regne d'Espanya, i em venen a la ment l'aeroport de Gaza, els cotxes i motos de la policia de la franja, els quiròfans d'algun hospital... Si els ha destruït cal exigir des del dret internacional la reconstrucció i el pagament de la demora d'aquests.
D'altra banda, quin trist paper juga la comunitat internacional? El mateix que juga el Rei d'Espanya, perquè entre els seus títol nobiliaris, també ostenta l'hereditari de Rei de Jersuralem. ( li ve amb la corona d'Aragó). Quin paper ha jugar, el de callar i mirar cap altra banda. Però no cal anar a l'edat mitjana; no oblidem al s.XVII la creació del Montepio per tenir cura de Jerusalem i els seus súbdis.Lamentable titella!!! igual que la comunitat internacional.
I l'Obama? Yes we can, nothing else!
Salut i pau

Anònim ha dit...

La puta de tu madre etarra de mierda