dilluns, 28 de setembre del 2009

SI EL GOVERN NO MODIFICA LA SEVA PROPOSTA FISCAL, NO AVALAREM ELS PRESSUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha anunciat avui en roda de premsa que si el Govern espanyol no modifica la proposta fiscal que va aprovar dissabte passat, “ICV-EUiA i IU no avalarem els Pressupostos Generals de l’Estat al Congrés dels Diputats”.

El màxim responsable d’EUiA ha dit al president Zapatero que “si vol, pot aconseguir els set vots d’esquerres al Congrés, enlloc de continuar seduint el PNV i CiU per aconseguir aprovar amb la majoria de centre-dreta uns pressupostos antisocials”.

“No pot ser que s’augmentin els impostos als assalariats i els consumidors ” ha expressat Miralles. El dirigent d’EUiA també ha dit que “`per a EUiA, és necessària una reforma fiscal en profunditat, no una com la que proposa el Govern, la qual només té per objectiu eixugar el dèficit públic.”

Miralles ha citat algunes mesures que hauria de contemplar aquesta reforma estructural que proposa EUiA: apujar l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) dels productes de luxe, i no sobre els productes de consum general, com pretén el Govern; gravar més a les rendes del capital, enlloc d’aconseguir més recursos a través dels assalariats i dels consumidors, que són “els qui pagaran els plats trencats”.

El coordinador general d’EUiA també ha apuntat que “Zapatero ha de definir cap a on s’orienta, ja que fa els discursos amb l’esquerra i les polítiques amb la dreta.”

Avenç i creixement de “l’esquerra d’esquerres” a Alemanya i Portugal

Lligant amb aquesta darrera afirmació, Miralles ha aprofitat per felicitar en nom de la direcció d’EUiA els companys de Die Linke d’Alemanya i del Bloco de Esquerda i del Partit Comunista de Portugal (coalició CDU amb els Verds) per l’avenç electoral obtingut en els comicis d’aquest diumenge, i ha recordat que el proper cap de setmana hi ha eleccions a Grècia. La lectura que en fa EUiA és que “l’esquerra d’esquerres avença i creix en països significatius de l’UE”, ha dit el seu màxim dirigent, advertint a la socialdemocràcia europea i també a l’espanyola que “en prengui bona nota”, doncs el resultat de fer polítiques conservadores és que la dreta creix. Miralles ha afegit que el president Zapatero “sembla que no vulgui aprendre” ja que continua volent “acontentar tothom amb les seves mesures liberals”, en referència a les darreres propostes fiscals.

Prioritats en el debat de Política General del Parlament de Catalunya

D’altra banda Miralles, que és vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA, ha deixat clares quines són les prioritats polítiques de la coalició a plantejar en el ple del Parlament de Catalunya que comença demà: “en primer lloc, les mesures contra la crisi i els efectes que està tenint sobre la majoria; en segon lloc, el desplegament estatutari, després d’un important acord de finançament i encara pendents de la sentència del TC; i en tercer lloc, acabar de complir amb l’Acord de Govern d’Entesa d’aquí a final de legislatura”.

EUiA anuncia la candidatura de Miralles a les eleccions catalanes i presenta la seva festa anual

Per acabar, el coordinador general d’EUiA ha anunciat, d’una banda, que la formació celebrarà la seva festa anual el pròxim dissabte 3 d’octubre, de nou a l’INEFC de Barcelona (n’informarem al llarg de la setmana) i, d’altra banda, que la seva ha estat l’única candidatura presentada a EUiA per encapçalar la llista a les eleccions catalanes de l’any vinent. En aquest sentit, Miralles ha declarat que el seu és un compromís renovat que assumeix la confiança de l’organització, i que els seus objectius principals són revalidar la majoria d’esquerres, a més de la coalició ICV-EUiA, que el govern faci un gir més a l’esquerra, i implicar més gent en aquest any que resta per endavant.

(Extret de la web d'EUiA)

dimarts, 22 de setembre del 2009

JORDI MIRALLES ANUNCIA LA SEVA CANDIDATURA PER ENCAPÇALAR LA LLISTA D´EUiA A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES

El coordinador general de la formació diu que vol “donar més joc per la banda esquerra al Govern i a la coalició amb ICV” El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha anunciat avui en roda de premsa la seva decisió “política i personal” de presentar la seva candidatura per encapçalar la llista de la formació a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. D´acord a la norma democràtica d´EUiA, el període per a la presentació de candidatures es va obrir el 14 de setembre i finalitza el pròxim dia 25. Pel moment la de Miralles és l´única que s´ha registrat i si en els dies que resten hi ha més candidats (pot presentar-se qualsevol militant de l´organització), hi hauria primàries.

El dirigent d´EUiA ha argumentat que la seva decisió de tornar a presentar-se com a candidat d´EUiA a les eleccions catalanes recull l´esperit de la 5a Assemblea Nacional, celebrada el novembre de 2008, “de pluralitat i profunda unitat en els objectius”, per a traslladar-lo al terreny institucional. Tanmateix, Miralles ha explicat que la seva candidatura està fonamentada en 4 compromisos bàsics:

En primer lloc, contribuir a garantir una majoria “més a l´esquerra” al Govern de Catalunya.

En segon lloc, aconseguir en aquest any que resta per davant “noves complicitats socials i territorials”. La prioritat continuarà sent “buscar l´encontre amb la gent treballadora, els joves, els abstencionistes crítics d´esquerres i aquells votants d´esquerres que ja saben quins són els límits d´ERC i el PSC i volen anar més enllà”.

En tercer lloc, explicar el perill que pot suposar una majoria conservadora de CiU i el PP, que “coincideixen en el model social i econòmic i en la seva voluntat de desgastar l´actual Govern d´Entesa. I a més ja no els cal notari, doncs ja tenen decidit el tàndem Mas-Camacho”.

I en quart i darrer lloc, “fer avançar la coalició ICV-EUiA per a què sigui el punt de trobada dels sectors crítics de l´esquerra amb voluntat de governar i anar més enllà”.

El coordinador general d´EUiA i candidat de la formació a les eleccions catalanes ho ha resumit assegurant que vol “donar més joc per la banda esquerra al Govern i a la coalició”.
(Extret de la web d'EUiA)

divendres, 18 de setembre del 2009

REEDICIÓ DEL LIBRE DE JOSEP BENET "L'INTENT FRANQUISTA DE GENOCIDI CULTURAL CONTRA CATALUNYA"

El passat dimarts vaig participar en la presentació de la reedició del llibre de Josep Benet “L’intent franquista de genocidi cultural contra Catalunya”. Aquesta és una eina imprescindible per continuar recuperant la memòria històrica i la lluita antifranquista, però també una obra de gran actualitat davant les manipulacions, les mentides i les provocacions de la dreta política i mediàtica espanyola -que continuen- contra Catalunya, la seva voluntat de ser i la seva llengua.

dimecres, 16 de setembre del 2009

TROBADA AMB L'AMBAIXADOR DE NICARAGUA

El coordinador d´Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i secretari de la Mesa del Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, s´ha trobat aquest matí, juntament amb el president de la cambra, Ernest Benach, amb l´ambaixador de Nicaragua a Espanya, Augusto César Zamora.

L´ambaixador de Nicaragua també s´ha reunit aquest matí amb diversos membres de la direcció d´EUiA, concretament amb Toni Barbarà, amb Tere Ortega i amb Àngels Tomàs.
(Extret de la web d'EUiA)

MIRALLES: “CAL ESTABLIR OBJECTIUS FISCALS REDISTRIBUTIUS, NO NOMÉS RECAPTATORIS”

“EUiA no promourà consultes com la d´Arenys de Munt, però les respectarem”

El coordinador general d´Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Jordi Miralles, ha declarat que “les mesures fiscals anunciades per Zapatero en la seva compareixença al Congrés, la setmana passada, són insuficients.” “És necessària una reforma fiscal de fons, per a avançar cap a una fiscalitat justa. Cal recaptar més per redistribuir millor la riquesa”, ha dit el màxim responsable d´EUiA que ha recordat el seu posicionament “en favor de pujar els impostos directes, no pas els indirectes”.

Miralles també ha dit que “cal fixar objectius fiscals redistributius , no només de recaptatoris per a fer front al dèficit, com fa Zapatero”. “A EUiA lamentem no haver escoltat parlar a Zapatero, en la seva compareixença al Congrés, ni sobre frau fiscal, ni dels paradisos fiscals, ni dels impostos que paguen els esportistes d´elit”.

“No promourem consultes com la d´Arenys de Munt ni participarem de la lluita per l´espai electoral independentista”

“EUiA no promourà aquest tipus d´iniciatives en d´altres indrets de Catalunya però les respectarà, perquè considera que la ciutadania té el dret democràtic d´opinar”, ha assegurat el també diputat al Parlament. Així mateix, Miralles ha dit que “el govern va cometre una gran irresponsabilitat al presentar l´advocat de l´Estat el recurs contra la consulta al jutjat”. “Tot és possible amb la paraula i el vot en democràcia” ha defensat, i també s´ha preguntat “com és que amb la consulta d´Arenys es posen les mans al cap aquells que han defensat que al País Basc tot és possible sense violència.”

Miralles ha afegit que EUiA “no promourà aquestes consultes” perquè “és un terreny per a la competència electoral entre els independentistes: ERC, CDC, CUP i EPM no és la nostra preocupació la competència entre independentistes”. EUiA tampoc les promourà per què “la formació defensa un model d´Estat federal” i perquè “les prioritats de la coalició ICV-EUiA-EPM, i dels seus regidors, regidores i alcaldes són d´altres combatre la crisi econòmica, aconseguir un millor finançament pels Ajuntaments, realitzar una bona gestió municipal, tant al Govern com a l´oposició, i contribuir a avançar en l´autogovern a Catalunya”.

“La Catalunya independent de Laporta, amb privilegis, no és la meva”

El coordinador general d´Esquerra Unida (EUiA), Jordi Miralles, ha declarat aquesta tarda en roda de premsa, respecte a la possibilitat de què el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ingressi en un partit polític independentista, que “tot el que sigui participació política és benvingut, però que una Catalunya independent de Laporta, amb privilegis, no és la meva”. “Nosaltres treballem per a una Catalunya social, de la justícia, que pensa en les persones”, ha dit el responsable d´EUiA. Miralles també ha manifestat que li agradaria que Laporta impulsés mesures per a què els jugadors d´elit paguin els impostos que els hi pertoca.”

La Comissió Permanent d´EUiA ha acordat que a partir d´avui, 14 de setembre, s´obre el termini de presentació de candidatures d´EUiA per a les properes eleccions al Parlament. Aquest període de presentació de candidatures durarà fins els proper 25 de setembre.

dilluns, 14 de setembre del 2009

REFORMA FISCAL, UN INSTRUMENT PER SORTIR DE LA CRISI

Aquests són moments d’impulsar una reforma fiscal progressiva que garanteixi recaptar més, una millor redistribució de la riquesa i més recursos per a fer polítiques públiques.

Les reformes fiscals aplicades des de la transició han impulsat una fiscalitat injusta a costa dels assalariats i dels consumidors


Les vacances han passat, la crisi continua i ha arribat el moment d’impulsar una reforma fiscal en profunditat. Els índexs econòmics, com la baixada del PIB, de la inversió i del consum, i l’augment de l’atur, demostren que les propostes, molt sovint improvisades i a cop de titular, del Govern espanyol no porten a remuntar de la crisi. Ha arribat el moment. El Govern de Zapatero ha de passar la prova del cotó sobre les anunciades reformes de la fiscalitat a l’Estat espanyol.
El sistema fiscal és una peça fonamental del model social, al definir qui i per quins motius s’han de realitzar les aportacions necessàries per a garantir les polítiques de despesa, així com en quina quantitat i qui ha de contribuir amb els seus recursos, per a redistribuir la riquesa. És evident que el debat és polèmic i l’eix dreta-esquerra, alhora de fer propostes, està molt marcat, com s’ha vist en les darreres setmanes, i continuarà sent-ho els propers mesos.
Més enllà de múltiples declaracions, el president del govern espanyol ha reconegut dues coses en la seva compareixença en el Congrés dels Diputats. Una, que es pujaran els impostos, i la segona, que cal fer canvis, però bàsicament per a cobrir el dèficit econòmic. Per tant, ja podem afirmar que és una mesura clarament insuficient. Una reforma fiscal a Espanya ha d’intentar eliminar els desequilibris existents a l’actual sistema fiscal, els quals vénen agreujats per les reformes practicades pel PP i el PSOE, amb l’acompanyament de CiU, en especial en el IRPF, i promoure els principis de suficiència recaptatòria, equitat i progressivitat que s’estableixen a la Constitució.
No vivim moments per només anar a cobrir dèficit. Tots els indicadors diuen que cal una reforma fiscal profunda, una de les reformes estructurals necessàries per a l’economia espanyola, per tal de recuperar la justícia fiscal i contribuir a superar la crisi, sense caure en fer les mateixes polítiques que l’han generat.
Cal recordar que en aquest país ja només paguen impostos les persones assalariades i els consumidors. Les rendes més altes, que no són les classes mitjanes, o bé eludeixen la fiscalitat amb mecanismes al seu abast o bé, directament, fan frau fiscal. Cal recordar, també, que el govern espanyol, en el darrer període, s’ha dedicat a baixar impostos i a fer polítiques regressives de xecs. Les polítiques fiscals aplicades, des de fa trenta anys i fins ara, no han primat la igualtat i han posat en qüestió l’article 1er de la Constitució Espanyola (CE), el qual estableix que Espanya es constitueix en un Estat Social. Per a complir aquest mandat de la CE calen polítiques fiscals que afavoreixin la igualtat, és a dir, que facin pagar més a qui més té i que no estableixin que les comptes públiques de l’Estat vinguin sustentades, només, per les esquenes dels assalariats i dels consumidors.
Algunes dades. Les polítiques fiscals impulsades fins ara pels diferents governs espanyols han portat a què les rendes del capital tributin amb un índex fix del 18% i a què les del treball ho facin amb un índex que va del 0 fins el 43%, de manera que una persona que cobra 60.000 euros bruts l’any, paga més a hisenda que aquella que guanya aquests diners jugant a borsa. Les grans fortunes tenen mecanismes per no contribuir si, per exemple, canalitzen les inversions a través de les Societats d’Inversió de Capital Variable (SICAV), aconseguint així grans avantatges fiscals com tributar l’1% en l’impost de societats. Les rendes superiors a 60.000 euros suposen el 4,3% de les que declaren i el 54% de persones que tributen són mil.leuristes. Només el 3,9% dels empresaris van declarar per sobre dels 5 milions de benefici i 1,6 milions d’empresaris i professionals declaren que obtenen ingressos inferiors a 1.100 euros bruts. És a dir, un escàndol, ja que el PP i el PSOE han optat, tots aquests anys, per l’economia del joc del monopoli, per la que especula i no crea riquesa.
És el moment de canviar la tendència legislativa fiscal, impulsant una reforma impositiva justa i progressiva, per recaptar més als que més tenen i redistribuir millor. Un canvi que impulsi els impostos directes, en detriment dels indirectes i que posi fi a mesures electoralistes, com la dels 400 euros. També cal recuperar l’impost del patrimoni i no eliminar ni el de societats, ni el de successions i donacions, introduir un impost verd, per què qui contamini més pagui més, acompanyar més els ajuntaments en matèria financera i fiscal, fer front al frau i contribuir en l’eliminació dels paradisos fiscals.
La ferida social per la crisi creix. La reforma fiscal no pot ser una amb només objectius recaptatoris per fer front al dèficit i no redistributius, que altera tipus i trams entre les rendes mitjanes-baixes, i que no va al fons dels problemes reals de distribució insuficient i desigual entre rendes del treball i del capital.


Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA i Diputat
(Publicat a El Mundo)

dimarts, 8 de setembre del 2009

RESOLUCIÓ D'EUiA PER LA DIADA NACIONAL

11 de Setembre, Diada Nacional
MÉS AUTOGOVERN, MÉS DRETS SOCIALS.




La Diada de l’11 de Setembre és una dia de festa nacional i reivindicatiu. Per EUiA aquesta ha de ser una Diada unitària i de mobilització per l’avenç dels drets nacionals i socials.


Per EUiA, enguany és necessari continuar mobilitzant-nos per a reclamar mesures polítiques i econòmiques per tal que la crisi no la paguin els treballadors i treballadores, com està succeint. L’atur continua creixent, es destrueix ocupació i es fan reduccions salarials a empreses que encara tenen beneficis. Tot això comporta un creixement de la pobresa i de les problemàtiques socials.

Cal frenar els intents dels grans poders financers i de la gran patronal, que amb el suport de la dreta espanyola i catalana, volen aprofitar aquesta situació de crisi de la qual ells en són responsables, per reduir encara més els drets dels treballadors i treballadores proposant reduccions fiscals a les empreses, congelacions salarials i més desregularització de les relacions laborals.

EUiA defensa una reforma fiscal de caràcter progressiu i igualitari. Fent que pagui més a qui més té, amb una pujada dels impostos, i que s’acabi d’una vegada amb les facilitats que tenen les grans fortunes per tributar poc, i eliminar el frau fiscal. Avui les rendes del capital tributen amb un índex fix del 18% i les del treball entre un 0 i un 43% Això vol dir que es paga menys per especular en Borsa que per anar a treballar per compte d’un altre. Nosaltres sempre hem estat defensant que qui més diners té pagui més a hisenda, amb l’objectiu de poder fer més polítiques socials i laborals.

A Catalunya l’acord de finançament aconseguit pel Govern Català, és un important instrument perquè el Govern continuï prioritzant amb més recursos les polítiques socials i mediambientals, pactades a l’Acord d’Entesa, fomentant les polítiques de distribució de la riquesa i millorant les condicions de vida dels catalans i les catalanes.

També estem davant la propera sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut. EUiA creu que només pot ser favorable a la constitucionalitat de l’Estatut, ja que democràticament es qüestionable que un tribunal vagi en contra d’una llei aprovada pels respectius Parlaments i ratificada pel poble de Catalunya en referèndum.

En el cas que el TC es posicioni en contra del que va decidir el poble de Catalunya cal respondre unitàriament des de la societat i des del govern català. EUiA no comparteix la campanya que han estat duent a terme el PP, per tapar tota la corruptela que l’acompanya, i CiU per oblidar la seva frustració per l’acord aconseguit pel Govern català amb un nou model de finançament

L’11 de Setembre, EUiA torna a expressar el seu compromís en la defensa del dret del poble de Catalunya a l’autodeterminació. L’exercici d’un dret democràtic per aconseguir avançar en un Estat federal, plurinacional i republicà.

L’11 de Setembre és, també, una diada solidària amb tots el pobles i persones que lluiten per la pau i la llibertat arreu del món. Aquest any volem expressar la condemna al cop d’Estat a Hondures i el nostre suport al poble hondureny que lluita pel restabliment de la democràcia. El rebuig a noves bases nord-americanes a Colòmbia. La solidaritat amb el poble palestí i sahrauí, i en aquesta data volem recordar l’aniversari del cop d’Estat feixista a Xile contra el govern democràtic de Salvador Allende.

UN 11 DE SETEMBRE, TAMBÉ SOLIDARI I PER LA PAU

Un 11 de Setembre, també solidari i per la pau

La societat catalana ha mostrat, al llarg dels anys, el seu compromís amb la pau i que és un poble solidari. L’11 de Setembre és una dia de festa nacional i reivindicatiu. La Diada és, també, un bon moment per què entitats, forces polítiques i institucions impulsin més públicament el seu compromís en el reconeixement dels drets dels pobles d’arreu del món i en favor de la pau i el diàleg, per resoldre els conflictes.

EUiA, recollint les opinions crítiques expressades per associacions i plataformes per la participació de la cantant Noa, a l’acte institucional de l’11 de Setembre, ja que la cantant israeliana va justificar els darrers bombardejos a Gaza, creu que seria un bon moment perquè Noa rectifiqués i rebutgés els atacs de les tropes israelianes a Palestina.

dijous, 3 de setembre del 2009

CELEBRACIÓ INSTITUCIONAL DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA



El secretari tercer de la Mesa, Jordi Miralles, i el secretari general adjunt de Presidència de la Generalitat, Jordi Menéndez, han presentat avui, en roda de premsa, l´acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, organitzat conjuntament pel Parlament i el Govern, que se celebrarà l´Onze de Setembre a dos quarts de dotze a la plaça de la Cascada del Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Per la seva banda, el Parlament obrirà la celebració institucional el 10 de setembre a les set de la tarda amb un acte institucional amb motiu del 150è aniversari del naixement del president Francesc Macià, que comptarà amb les intervencions dels presidents de la Generalitat, José Montilla, del Parlament, Ernest Benach, i dels expresidents del govern català Jordi Pujol i Pasqual Maragall. Aquest acte substitueix la recepció que en els dos darrers anys oferia el Parlament.


Jordi Miralles ha explicat que aquest serà un acte “solemne, compromès, unitari” i adequat a l´actual conjuntura econòmica. Ha dit que es tracta d´un “acte de justícia” de reconeixement del president Macià i ha destacat la importància de “la unitat institucional en els moment actuals”. Jordi Menéndez ha explicat l´acte institucional d´homenatge a la Senyera que es farà l´Onze de Setembre al Parc de la Ciutadella i que presidiran Montilla i Benach. Ha afirmat que es un acte “solemne, d´unitat civil i política, de compromís, de reconeixement de les nostres institucions i dels nostres símbols nacionals”.


La senyera que s´hissarà serà la que portarà l´alcalde de Vilanova i la Geltrú, ciutat on fa 150 anys va néixer Francesc Macià. La solemne desfilada d´entrada dels Mossos d´Esquadra anirà acompanyada de la interpretació, per part d´un quartet de vent, de la versió “La dansa de l´Àliga” de la Patum de Berga, que ha composat per l´ocasió el músic Llibert Fortuny.


A més de commemorar l´any Macià, l´altre eix que centrarà l´acte serà la Mediterrània ja que aquest any Barcelona ha estat nomenada seu de la Secretària General de la Unió per la Mediterrània. Per fer present aquesta fita, el director artístic, Joan Ollé, ha dissenyat un acte amb la lectura de poemes i textos d´autors catalans que hagin evocat en els seus escrits diferents territoris de la Mediterrània. Aquestes lectures s´intercalaran amb cançons amb la mateixa inspiració Mediterrània interpretades per una selecció de cantants i músics de referència, en un acte que presentarà l´actriu Montserrat Carulla que l´any passat fou guardonada amb la Medalla d´Or de la Generalitat.


Així, Rosa Novell recitarà la versió catalana de Carles Riba de “Viatge d´Ítaca”, de K. P. Kavafis i l´orquestra Àrab de Barcelona i la cantant israeliana Noa interpretaran el “Cant dels Ocells”, de Pau Casals. Noa, acompanyada a la guitarra per Gil Dor, interpretarà també la versió catalana de Joan Ollé de “Beatiful that way”, de Nicola Piovani, entre altres.


A banda del fil conductor de la capitalitat mediterrània, l´acte de la Diada retrà homenatge també a diferents creadors dels territoris de parla catalana: Carles Riba i Issac Albéniz, amb motiu del 50è aniversari de la mort del primer i del centenari de la mort del segon Salvador Espriu, de qui l´any vinent commemorarem el 25è aniversari de la seva mort Baltasar Porcel, que ens va deixar el passat 1 de juliol i Joan Margarit, Premi Nacional de Literatura de la Generalitat 2008 i Premio Nacional de Poesía del Ministerio de Cultura 2008, que participarà en l´acte. En aquest sentit, Montserrat Carulla donarà veu a “Per a una suite Algueresa”, de Salvador Espriu Enric Majó llegirà un fragment de “El Llibre, el Cel i la Terra”, de Baltasar Porcel Joan Ollé donarà veu a un fragment de “Coral romput”, de Vicent Andrés Estellés i Joan Margarit recitarà un poema seu inèdit que porta per títol “Meditació de Vila Joana” .


Així mateix, la cantant israeliana Noa, acompanyada de l´orquestra Àrab de Barcelona, interpretarà el “Cant dels Ocells” de Pau Casals, i , acompanyada a la guitarra de Gil Dor, interpretarà la versió catalana de “Beautiful the way”. Albert Guinovart i la coreògrafa i ballarina, Rosa Muñoz, interpretaran “Catalunya”, d´Issac Albéniz Silvia Pérez Cruz, acompanyada a la guitarra de Raúl Fernández, interpretarà “Corrades d´Exili”, amb paraules de Joan Oliver (Pere Quart) i música de Lluís Llach Peret i el seu quadre de rumbers interpretaran “El Mig Amic”. I el coreògraf i ballarí Cesc Gelabert i la Cobla de Sant Jordi-Ciutat de Barcelona interpretaran la sardana “Enyor” de Lamote de Grignon.


(Extret de la web d'EUiA)