dijous, 31 de gener del 2008

MANUEL PIZARRO

En aquest video, en que faig una intervenció en seu parlamentària pel tema de l'apagada de Barcelona responent a Manuel Pizarro, en aquell moment director d'Endesa, podeu veure alguns elements que defineixen el pensament profundament dretà del fitxatge estrella de Rajoy.


dimarts, 29 de gener del 2008

REUNIÓ AMB REPRESENTANTS DE L’ASSOCIACIÓ DE TREBALLADORS PAKISTANESOS DE CATALUNYA

Us deixo la nota de premsa de la reunió d'ahir:


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, i el senador i candidat a les generals, Joan Josep Nuet, s’han reunit avui amb representants de l’Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya, entre ells el seu president Javed Ilyas. L’objectiu dels dirigents d’EUiA era conèixer de primera mà, un cop més, la situació de la comunitat pakistanesa a Catalunya. En aquest cas, no tant per les seves condicions laborals i la precarietat que pateixen, que ha estat el tema de referència en altres ocasions, sinó per saber com han rebut l’operació policial contra presumptes terroristes gihadistes al Raval de Barcelona, la seva majoria procedent del Pakistan.


Com ha explicat en una roda de premsa posterior Joan Josep Nuet, els representants de l’Associació han mostrat un clar compromís en seguir col·laborar amb la policia en aquesta investigació. També, en això han coincidit els dirigents d’EUiA, estaran amatents al que digui la justícia sobre la implicació o no, i sobre proves, dels detinguts. Ara per ara, ha dit Nuet, “creiem important tallar d’arrel la criminalització de tota la comunitat pakistanesa, i seguirem denunciant qualsevol intent en aquest sentit per part de dirigents polítics en campanya o precampanya electoral”. El senador també ha defensat sense pal·liatius la gestió d’aquesta operació per part de Joan Saura al capdavant d’Interior. Nuet, precisament sobre qüestions d’immigració, ha criticat finalment l’anunci de la vicepresidenta del govern central, Maria Teresa Fernández de la Vega, que ha assegurat que retornaran als seus països d’origen els immigrants maltractadors després de complir condemna. El candidat d’ICV-EUiA ha dit que es tracta d’un discurs “demagògic i conservador que connecta amb els vídeos del PP i alguns partits xenòfobs”. “És vergonyós que el PSOE digui això per arrencar un grapat de vots. Li suggerim que agafin també els empresaris que posen en risc els seus treballadors immigrants, i que a més els exploten i els tenen sense contracte, i els fiquin en un avió també per treure’ls del país”, ha conclòs.

dijous, 24 de gener del 2008

SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ DE GAZA

Cal enderrocar tots el murs que neguen el drets dels pobles.

dimarts, 22 de gener del 2008

RAONS DE LA CRISI DE LES BORSES




Us deixo en aquest enllaç una reflexió molt interesant sobre la crisi de les borses d'aquests dos dies. Arguments que posen de manifest la necessitat d'una altra política econòmica.

dissabte, 12 de gener del 2008

REEDITAT L'ACORD ICV-EUiA PER LES GENERALS




Us deixo la nota de premsa sobre la reedició de l'acord:



Miralles i Guillot asseguren que aquesta unitat permetrà créixer i desbancar CiU en ‘la batalla d’aliances amb Zapatero’


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, i el secretari general d’ICV, Jordi Guillot, han signat l’acord per concórrer en coalició electoral a les generals del 9 de març. Un acord que els dos dirigents han definit com la voluntat de continuar impulsant la cultura unitària de l’esquerra i conseqüència “d’una experiència comuna positiva en els darrers anys i de la necessitat de consolidar la coalició”. També com la plataforma necessària per a “ser determinants a l’hora d’establir polítiques d’aliances per tal que Zapatero, que guanyarà, es vegi obligat a pactar amb IU i ICV-EUiA i no amb CiU”.En aquest sentit, Guillot ha assegurat que “aquesta batalla es lliurarà a Catalunya entre l’esquerra que representem i Convergència i Unió. Hem de ser decisius per seguir perfilant polítiques socials i ecologistes des de Madrid”. Miralles, per la seva banda, ha expressat la satisfacció d’EUiA per l’acord i s’ha mostrat convençut que ICV-EUiA creixerà i aconseguirà “engrescar aquells ciutadans que ens van votar a les autonòmiques, els que voten per primer cop i aquells votants d’opcions d’esquerres desenganyats amb les vergonyes del final de la legislatura de Zapatero”.Un cop acordat reeditar la coalició electoral, ICV-EUiA ha iniciat les converses amb IU per tal d'ampliar el pacte amb aquesta formació al Congrés.

dijous, 10 de gener del 2008

EL CAFÉ DE LA REPÚBLICA

Us deixo l'enllaç a l'audio on podreu escoltar la meva participació en el programa de Catalunya Radio, El Café de la República, que dirigeix Joan Barril. Espero que us agradi.

dimecres, 9 de gener del 2008

CARTA DELS JOVES D'EUiA AL REI D'ESPANYA

Us deixo la carta que Xavi Nieto, Responsable d'Alternativa Jove-Joves d'EUiA, ha fet arribar a Joan Carles I, Rei d'Espanya.


"Ciudadano Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias,

Me dirijo a usted con motivo de su 70 aniversario, en primer lugar para felicitarle, y en segundo lugar para recordarle que nosotros -los jóvenes de Alternativa Jove-Joves d’EUiA- defendemos en nuestro ideario la democracia en su sentido más amplio. Es por ello que le pedimos respetuosamente que se jubile. A su edad los ciudadanos españoles acostumbran a hacerlo. Estamos convencidos que ya habrá cotizado bastante a la Seguridad Social y que la pensión resultante será suficiente para que usted y los suyos puedan vivir cómodamente.
Si, como deseamos, sigue nuestro consejo le pedimos que no tenga la tentación de dejarle en herencia la corona a su hijo menor Felipe. Tenga en consideración que la mayoría de nuestros abuelos marcharon de las empresas donde trabajaban, o les jubilaron anticipadamente mediante un expediente de regulación de empleo, sin dejar a sus hijos -nuestros padres- la vacante.

Sabemos que es una decisión incómoda pero el Estado del Bienestar que entre todos queremos fortalecer contempla una serie de ayudas a la emancipación que pueden ajustarse al perfil de su hijo. Tenemos a bien recordarle que la experiencia profesional de su heredero seguramente le haga merecedor de una plaza, como voluntario, en las fuerzas desplegadas en Afganistán.

Para mostrar nuestro más profundo agradecimiento si diera usted este esperado paso para convertir España en una República, quisiéramos organizarle un viaje al recientemente país republicano del Nepal.

Sin más y a la espera de las buenas nuevas, se despide de usted muy atentamente.

Xavi Nieto
Responsable d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA”.

ESTALVI ENERGÈTIC AL PARLAMENT DE CATALUNYA




El Parlament posarà en marxa a mitjan gener un pla d'estalvi energètic consistent a substituir més de quatre-centes bombetes de 100 i 60 wats per altres de baix consum, d'11 i 9 wats, als salons i passadissos de la planta noble del Palau, la qual cosa permetrà reduir el consum energètic de la cambra a 4.198 wats anuals, un 88,45 per cent menys que ara.

El Parlament estima, a més, que la posada en funcionament de les bombetes de baix consum reduirà un 45,86 per cent les emissions de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera.

Així mateix, la cambra ha calculat els costos de consum elèctric i la despesa per la compra de bombetes que implica el nou sistema. Pel que fa al consum elèctric, l'estudi de la Comissió Ambiental de la cambra diu que la institució s'estalviarà cada any 11.623,25 euros de despesa pública en la factura de la llum.

La iniciativa parteix de la Comissió Ambiental, que encapçala el secretari tercer de la Mesa, Jordi Miralles, i que assegura que, amb aquesta mesura, la cambra "referma el seu compromís en els temes mediambientals". "Tots podem contribuir a pal·liar els efectes del canvi climàtic, estalviar energia fent-ne un ús més eficient i, alhora, estalviar diners".

Tot i que les bombetes de baix consum són més cares que no les convencionals, Miralles assegura que "el fet que la vida d'una bombeta convencional sigui de mil hores i la de les de baix consum de quinze mil, permet fer un càlcul segons el qual les de baix consum han de tenir una vida de quatre anys, i això també ens permetrà estalviar diners", i ha afegit que l'estudi demostra que "contribuir a millorar el medi ambient és ecològicament i econòmicament necessari".

El Parlament està ara pendent del diagnòstic energètic de l'empresa de serveis ambientals Lavola, que farà el mateix a tres departaments de la Generalitat després d'haver estat escollida en un concurs públic fet per l'Institut Català de l'Energia. Posteriorment, segons que explica Miralles, la cambra s'haurà de sotmetre a una auditoria ambiental "amb l'objectiu d'aconseguir el certificat EMAS, el màxim certificat de gestió ambiental a escala europea".

Recollida selectiva de deixalles des del 2006

Aquesta no és la primera mesura mediambiental que posa en pràctica el Parlament. Des del febrer del 2006 la cambra recull selectivament les deixalles que genera, principalment de paper, cartró, envasos, vidre i piles, però també de discos compactes i disquets, cartutxos de tòner, fluorescents i bombetes, materials electrònics i informàtics, mobiliari, runa, oli, brossa, matèria orgànica, material mèdic i rebuig.

El pla ha permès reincorporar al procés productiu materials que es consideraven rebuig, fet que afavoreix l'estalvi de recursos naturals i energia, i evita la contaminació.
(Nota de premsa reproduida de la web del Parlament de Catalunya)

dijous, 3 de gener del 2008

"COP D'ESTAT" AMB SOTANA

Us deixo algunes perles escollides que m'han fet arribar de la manifestació ultraconservadora dels bisbes, de fa uns dies a Madrid. Us les trasllado en castellà, tal i com m'han estat trameses:


Rouco: 'Nuestras leyes han dado marcha atrás'
Criticó que se estén fomentando "principios y estilos de vida opuestos al matrimonio indisoluble y a la transmisión de la vida", y que eso "se posibilite y favorezca jurídicamente por las leyes vigentes". A su juicio la respuesta está "en la verdad de la familia". Según el cardenal, "nos entristece tener que constatar que nuestro ordenamiento jurídico ha dado marcha atrás respecto a lo que la Declaración Universal de los Derechos Humanos de las Naciones Unidas reconocía y establecía hace ya casi sesenta años, a saber: que 'la familia es el núcleo natural y fundamental de la sociedad y tiene derecho a ser protegida por la sociedad y por el Estado'".


Blázquez: “La familia es como el vino de solera”
Denunció leyes como la del aborto, el matrimonio homosexual y el divorcio.
La familia es 'como el vino de solera'. Y por eso, es 'uno de los servicios seguros que la Iglesia puede ofrecer a la sociedad'

García Gasco: 'Nos dirigimos a la disolución de la democracia'
A su juicio, "los poderes públicos deben proteger y defender la familia y no socavar sus fundamentos". Porque "la cultura del laicismo es un fraude y un engaño, no construye nada, sólo desesperanza por el camino del aborto, del divorcio 'express' y de una ideología que quiere manipular a los jóvenes".
"Por ese camino no se respeta la constitución de 1978, por ese camino nos dirigimos a la disolución de la democracia", advirtió tajante, e invitó a los creyentes a no esconderse y a salir a la calle.

Cañizares: 'Legislaciones inicuas'
Aseguró que "la familia debe ser la primera prioridad mundial", porque "la familia es lo mejor que tenemos". Por eso, a su juicio, la fiesta de Colón es "una prueba de que la Iglesia en España tiene futuro".
'La sociedad española vive una gran amenaza social con legislaciones inicuas e injustas'. Y es que, a su juicio, "la sociedad española vive una gran amenaza social con legislaciones inicuas e injustas" y "recibe ataques de gran calado".
"No tengamos miedo, contamos con la fuerza de Dios, reclamemos nuestros derechos inalienables".

Los líderes de los movimientos eclesiales
Kiko Argüello, fundador de los Kikos, salió al estrado y dijo que hay que defender la familia “frente "este Gobierno, ateo y laico, que nos quiere hacer creer que la nave de nuestra vida no va a ningún sitio. Pues sí va, va al cielo", concluyó.

BON ANY 2008!

A tots aquells i aquelles que ens llegim mútuament, i a tota la blogesfera en general, us desitjo un feliç 2008.